Seniorkontroll av hund och katt

Under hösten erbjuder vi seniorkontroll av din hund och/eller katt. Seniorkontrollen består av en klinisk undersökning då vi tar ett omfattande blodprov, där man i tidigt skede kan fånga upp eventuella avvikelser, och analyserar ett urinprov. Hos katterna mäter vi även blodtrycket.

Att tänka på inför besöket

För att vi på bästa sätt ska kunna undersöka ditt djur uppskattas om ett urinprov medföljer vid undersökningen. Urinprovet bör vara taget samma dag, gärna 1 timma innan besöket, men kan också stå i kylen upp till 12 timmar. För att du enkelt ska kunna samla upp ren urin från din katt rekommenderar vi att kattsanden byts ut med "Catrine pärlgrus" som finns att köpa på kliniken. Har du frågor eller är du osäker på hur du ska gå tillväga hjälper vi dig gärna med att svara på dina frågor.

Vid blodtrycksmätning är det viktigt att katterna inte är stressade. Därför inleder vi kontrollen med att ta blodtrycket och därefter utförs en klinisk undersökning. Blir din katt stressad vid transport är ni välkomna att sitta in 20-30 minuter innan avsedd/bokad tid.

Vad kostar en kontroll?

Seniorkontroll av hund; 1750 kr (ord. pris 2450 kr)

Seniorkontroll av katt; 2250 kr (ord. pris 3000 kr)

Välkommen!

För tidsbokning vänligen ring oss på 040-91 20 77